Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@10:19:20 GMT

۱۰ نکته درباره بازار آهن که احتمالاً نمی دانید!

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۸۸۳۴

۱۰ نکته درباره بازار آهن که احتمالاً نمی دانید!

قیمت تیرآهن، قیمت روز میلگرد، قیمت لحظه به لحظه پروفیل و اوضاع بازار آهن‌آلات از جمله اطلاعاتی است که هر ساختمان سازی مدام دنبال می‌کند. - اخبار بازار -

محصولات آهنی از جمله تولیدات پرمصرف سازه های  صنعتی و ساختمانی محسوب می‌شوند. ازطرفی عوامل داخلی و خارجی در بازار آهن تاثیرگذار هستند. برای این که بر نوسانات ایجاد شده بر این بازار احاطه داشته باشید، باید نکاتی را بدانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شما می‌توانید از سایت نیک فولاد به عنوان منبع اطلاع‌رسانی دقیق و به روز و همچنین مرکز فروش مقاطع فولادی بهره ببرید.

نکات مهم و کاربردی درباره  بازار آهن

نکات خاصی درباره بازار آهن وجود دارد که بعضی از آنها در بررسی­‌های اجمالی به چشم نمی‌­آیند، اما داشتن اطلاعات در باره آنها لازم است

درباره بازار آنلاین آهن

با پیشرفت تکنولوژی می‌­توان بدون حضور فیزیکی و به راحتی از قیمت‌ها، میزان عرضه و تقاضا جاری در بازار آهن مطلع شد. وجود سامانه و سایت‌­های متعدد دسترسی به لیست قیمت میلگرد، قیمت تیرآهن و یا قیمت پروفیل از انواع مختلف را آسان کرده ­است. استفاده از بازار آنلاین آهن آلات باعث صرفه جویی در  زمان و هزینه می‌شود. سایت‌­هایی که در زمینه خرید و فروش آهن‌­آلات فعالیت دارند علاوه بر قیمت، انواع محصولات ­آهنی را نیز معرفی کرده و مشخصه ­های فیزیکی و فنی این محصولات را در اختیار خریدار قرار می‌­دهند. یکی از سایت‌های فعال و به روز در این زمینه نیک فولاد است. تیم کارشناسی فعال در این سایت می تواند  مقدار آهنی مورد نیاز برای احداث  برای سازه­ های ساختمانی مشتری را تخمین بزنند. همچنین همه اطلاعات درباره قیمت روز محصول و یا چالش‌های تامین مقاطع مورد نیاز پروژه توسط این کارشناسان در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

درباره بازار بورس آهن

بازار بورس کالا به منظور تنظیم، کنترل و ایجاد تعادل در بازار آهن فعالیت می‌­کند. بورس آهن ­آلات بازاری است که عرضه و تقاضای آهن  در آن در چارچوب قوانین ثبت شده انجام می‌­شود. این بازار تحت نظارت وزارت صمت ( صنعت، معدن، تجارت) فعالیت می‌­کند. انواع محصولات آهنی در روزهای خاصی در این بازار عرضه می‌­شود. متقاضیان خرید با ثبت سفارش خود و طی مراحلی می‌­توانند از این بازار خرید کنند. میزان عرضه محصولات آهنی در این بازار محدود است و قیمت‌ها مناسب‌تر هستند. به طورمثال  قیمت پروفیل  و یا قیمت تیرآهن در بازار بورس کالا پایین‌تر از قیمت همین محصولات در بازار آزاد است. محصولات عرضه شده در بازار بورس کالا استاندارد بوده و با تأیید کارشناسان مربوطه وارد چرخه فروش می­‌شوند.

درباره تاثیر تصمیم گیری‌های چند سویه در بازار آهن

تصمیمات چندگانه و متناقضی که گاهاً توسط مسئولین گرفته می­شود باعث ایجاد تنشهای قابل توجهی در بازار آهن می­شود. اینگونه تصمیمات هم بر میزان عرضه و تقاضا و هم بر قیمت آهن و محصولات آهنی تأثیر می‌­گذارد.  این تأثیرات  باعث افزایش و یا کاهش قیمت آهن و محصولات آهنی شده و باعث می‌­شود محصولات از قیمت واقعی خود دور شوند. قیمت تیرآهن و قیمت میلگرد  ازجمله نرخ‌هایی هستند  که در این شرایط دچار نوسان می‌­شوند.

درباره انحصاری شدن بازار آهن

گاهاً  شرکتهایی که عمده معاملات آهن را انجام می‌­دهند، می‌­توانند نرخ آهن را کنترل کنند.  این شرکت‌ها می‌­توانند با انباشت آهن و کاهش میزان عرضه آن در بازار آهن، باعث ایجاد تغییرات قابل توجهی در این بازار شوند. این نوع اعمال از طرف شرکت‌های بزرگ باعث می‌­شود که سهم شرکته‌ای کوچک و نوپا کمرنگ شده و یا به طور کلی از بازار حذف شوند. 

درباره تأثیر بازار آهن بر بازارهای دیگر

نوسانات بازار آهن بر بازارهای دیگری همچون بازار مسکن، خودرو و لوازم خانگی تاثیرگذار است. آهن یک کالای مادر است؛ بنابراین هنگامی که عرضه و تقاضا و یا قیمت این محصول  در بازار آهن دچار نوسان می‌شود، قیمت مسکن و خودرو نیز به طرز غیرمتعارفی افزایش پیدا می‌­کند. 

درباره هزینه های سوخت و نقل و انتقال

نوسانات سوخت و در نتیجه نقل و انتقال تأثیر بسزایی در نوسانات بازار آهن دارد.

درباره نوسانات بازار جهانی

نوساناتی که در بازار جهانی آهن به وجود می‌­آید بر بازار داخلی آهن نیز تأثیر می‌­گذارد. به طور مثال  کشورهایی که صادر کننده عمده هستند با افزایش بیش از حد آهن تاثیر قابل توجهی بر بازار داخلی می‌­گذارند. هنگامی که این کشورها صادراتشان را تا سقف چند برابری افزایش می‌­دهند، باعث کاهش قیمت آهن صادراتی شده و در نتیجه شرکت­‌های داخلی اقدام به واردات چند برابری می‌­کنند. از طرفی تولیدات داخلی کاهش پیدا کرده و مواد خام از چرخه تولید خارج می‌­شوند. درنتیجه بازار داخلی دچار نوسانات چشمگیری می‌­شود.

 

درباره کاهش میزان تزریق آهن در بازار آهن

به دنبال بعضی نوسانات که بر اثر تورم و یا ناپایداری قیمت ارز ایجاد می‌­شود، میزان عرضه آهن در بازار کاهش پیدا می‌­کند. با کاهش میزان عرضه آهن، قیمت آهن و محصولات تولید شده نیز افزایش پیدا می‌­کند.  افزایش متقاضی و کاهش عرضه از عوامل اساسی افزایش نامتعارف قیمت آهن است. در اینجور مواقع رقابت برای تهیه آهن افزایش پیدا کرده و خریدارانی در بازار می‌­مانند که می‌­توانند از پس افزایش نامتعارف قیمت بر­آیند. در نتیجه متقاضیانی که توان مالی پاین‌تری دارند از دور خارج می‌­شوند.  

درباره صادرات در بازار آهن

از عوامل تاثیرگذار بر بازار داخلی بازار صادرات آهن است. به عنوان مثال شرکتها برای ارزآوری تصمیم به بالا بردن سطح صادرات می‌کنند. افزایش بیش از حد صادرات  باعث کمبود محصول در بازار داخلی شده و این کمبود باعث ایجاد تنش و نوسانات عدیده در بازار آهن می­‌شود.  

درباره ثبت سفارشات فیک در بازارهای آنلاین و بورس

یکی از عواملی که باید مورد توجه قرار گیرد، ایجاد تنش در بازار آنلاین و بازار بورس کالا است. اقدام به ثبت قیمت‌هایی بالاتر از حد متعارف در بازار بورس کالا به وسیله مشتری نماها، باعث می‌­شود که قیمت‌ها بالا رفته و متعاقباً قیمت آهن نیز در بازار آزاد افزایش پیدا کند. این نوع سفارش‌ها از قبل برنامه ریزی شده  است. قیمت میلگرد، قیمت پروفیل و قیمت تیرآهن از جمله نرخ‌هایی است که تحت تأثیر این فرآیند قرار می‌‌گیرند. بسته به اینکه این معاملات صورت بگیرد یا نگیرد قیمت آهن در بازار آزاد افزایش پیدا می‌‌کند. 

 "این مطلب تبلیغاتی است"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بازار بورس کالا درباره بازار محصولات آهنی بازار آهن آهن در بازار بازار داخلی قیمت تیرآهن افزایش پیدا میزان عرضه قیمت آهن بر بازار قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۸۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی

به گزارش خبرنگار مهر، آمار تولید و نیاز بازار سبب می‌شود تا محصولات مورد نیاز به ویژه در صنایع غذایی دچار کم‌بود و پیش‌بود نباشد. کم‌بود سبب افزایش قیمت و زیان مصرف کننده و پیش‌بود موجب کاهش قیمت و ضرر کشاورز می‌شود.

کشاورزان به دلیل عدم برنامه ریزی از سوی نهاد متولی، بر اساس تجربه و رخدادهای کوتاه مدت محصولی را برای کشت انتخاب می‌کنند. به عنوان مثال اگر سال گذشته تولید پیاز با حجم بالا بود و بازار با کم‌بود سیب زمینی رو به رو شد امسال کشاورزان حجم زیادی سیب زمینی کاشتند.

قیمت سبزی و صیفی جات از اواخر فروردین سال جاری روند افزایشی داشت و این امر به ویژه در بازار پیاز و گوجه فرنگی محسوس‌تر بود. در این باره رئیس اتحادیه میوه و تره بار افزایش قیمت‌ها را مربوط به نرخ محصولات از سوی بارفروشان اعلام کرد و گفت، تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا بوده که نوعی هرج و مرج به وجود آورده است.

در حوزه تأمین بازار گوجه فرنگی مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: دو پروژه مهم در استان‌های نیمه شمالی و جنوبی کشور برای تأمین گوجه‌فرنگی مورد نیاز در فصل پاییز پیگیری می‌شود.

حسین اصغری عنوان کرد: طی برنامه‌ریزی و مشورت با استان‌ها، پروژه افزایش تولید در مناطق جنوبی کشور از طریق افزایش سطح زیر کشت و عملکرد تولید در واحد سطح و پروژه نگهداری مزارع تولید تابستانه در استان‌های نیمه شمالی کشور برای تولید پاییزه گوجه‌فرنگی در دستور کار این دفتر قرار گرفته است. انتظار داریم با اجرای این دو پروژه حدود ۳۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در فصل پاییز با هدف تأمین نیاز بازار داخلی و خارجی تولید شود.

وی با بیان اینکه مباحث مربوط به این دو پروژه از آذر ۱۴۰۲ پیگیری می‌شود، بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی در استان‌های شمالی کشور مانند قزوین، آذربایجان شرقی و آذربایجان‌غربی تاکید کرد و گفت: برای توسعه کشت داربستی این محصول حداقل باید در سطح یک هزار هکتار کار کنیم که در حال حاضر هم نمونه‌های موفقی از کشت داربستی در استان‌های قزوین و بخشی از استان فارس وجود دارد.

وی با بیان اینکه علت تاکید بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی این است که با افزایش تولید، قیمت کنترل شود ادامه داد: برای تولید گوجه‌فرنگی در کشت داربستی، از ارقام فضای باز استفاده می‌شود هر چند که ارقام مشترک و دومنظوره فضای باز و گلخانه‌ای هم وجود دارد.

اصغری توسعه کشت گوجه‌فرنگی در فضای باز در مناطق مستعد با هدف افزایش تولید را از دیگر برنامه‌های این دفتر عنوان کرد و گفت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی اعلام آمادگی کرده‌اند. ‌

کد خبر 6092417 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است