Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این تحلیل، میزان عرضه ثابت فرض شده و تاثیر تقاضا و قیمت توأمان بررسی خواهد شد. برای شناخت بهتر عملکرد بازار و رفتار مصرف‌کننده از نمودار گوگل ترند استفاده شده است. 

چگونه قانون عرضه و تقاضا بر قیمت تاثیر می‌گذارد؟

قانون عرضه و تقاضا یک نظریه اقتصادی است که چگونگی ارتباط عرضه و تقاضا با یکدیگر و تاثیر آن رابطه بر قیمت کالاها و خدمات را توضیح می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک اصل اقتصادی اساسی است که وقتی عرضه از تقاضا برای یک کالا یا خدمات بیشتر باشد، قیمت‌ کاهش می‌یابد و زمانی که تقاضا از عرضه بیشتر شود، قیمت‌ افزایش می‌یابد.

در این مقاله با فرض ثابت بودن میزان عرضه رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات را بررسی خواهیم کرد. همچنین از نتایج سرچ گوگل و نمودارهای تحلیلی برای درک درست مطلب استفاده خواهد شد، پس در ادامه با ما همراه باشید.

زمانی که عرضه ثابت باشد و تقاضا افزایش پیدا کند. می‌توان گفت تقاضای بالا منجر به افزایش قیمت می‌شود و با کاهش تقاضا برای کالا و خدمات، قیمت کاهش خواهد یافت.

مثال زیر را درباره تاثیر تقاضا بر قیمت کالا را در نظر بگیرید: فرض کنید یک شرکت ساخت خودرو لوکس، قیمت مدل خودروی جدید خود را 200 هزار دلار تعیین کرده است. این در حالی است که شرکت سازنده پیش بینی می‌کند تقاضای اولیه ممکن است زیاد باشد.

به دلیل هیاهوی شرکت و ایجاد سر و صدا برای خودرو، اکثر مصرف‌کنندگان حاضر نیستند 200000 دلار برای یک خودرو خرج کنند. در نتیجه فروش مدل جدید به سرعت کاهش می‌یابد و موجب کاهش تقاضا برای خودرو می‌گردد.

شرکت سازنده در پاسخ به این کار قیمت خودرو را به 150 هزار دلار کاهش می‌دهد تا میزان تقاضا برای خودرو را به حد تعادل برساند و در نهایت قیمت خودرو متعادل شود.

با بررسی مثال گفته شده راحت‌تر می‌توانیم به تحلیل رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات بپردازیم.

کشش قیمتی آهن آلات

افزایش قیمت معمولا منجر به کاهش تقاضا می‌شود و نیز افزایش تقاضا به طور کلی منجر به کاهش قیمت می‌شود. ولی تقاضای محصولات مختلف به طور متفاوتی به قیمت‌دهی پاسخ می‌دهد، تقاضای برخی از محصولات نسبت به سایرین از حساسیت کمتری برخوردار است.

اقتصاددانان این حساسیت بیان شده را به عنوان کشش قیمتی تقاضا بیان می‌کنند. محصولاتی که از لحاظ قیمت گذاری حساس به تقاضا می‌باشند دارای کشش قیمتی هستند. آهن آلات از جمله کالاهایی است که میزان تقاضا بر قیمت آن تاثیرگذار است.

تاثیر و رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات به حدی است که می‌توان میزان تقاضا را یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در نوسانات نرخ آهن به حساب آورد. در تحلیل تغییرات قیمت میلگرد، تیرآهن و دیگر مقاطع آهنی حتما میزان تقاضا را در مقطع زمانی مورد نظر زیر ذره‌بین می‌گذارند. برای بررسی قیمت روز میلگرد روی لینک زیر کلیک کنید.

https://asreahan.com/product/rebar

عدم کشش قیمت در یک محصول ممکن است به دلیل وجود جایگزین‌های مقرون به صرفه‌تر در بازار باشد یا از نظر مصرف‌کننده آن محصول غیر ضروری باشد. یعنی در صورتی که خریدار و مصرف‌کننده بتواند جایگزینی برای آن محصول پیدا کند افزایش قیمت، تقاضا را کاهش خواهد داد. اما اگر جایگزینی در دسترس نباشد افزایش قیمت بر کاهش تقاضا تاثیری نخواهد داشت.

مقاطع فولادی از جمله مواردی است که جایگزین کم داشته و تقاضا با افزایش قیمت همچنان بالا خواهد بود. بویژه در مواقعی از سال که تقاضا برای خرید آهن آلات زیاد باشد می‌توان گفت افزایش قیمت کالا در بازار صنعت آهن قوی خواهد بود.

با توجه به آنچه گفته شد آیا می‌توان رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات را مستقیم معرفی کرد؟ برای رسیدن به جواب این سوال بهتر است به نمودار و آنالیزهای واقعی مراجعه کنیم.

 

بررسی رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات

در این قسمت می‌خواهیم رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات را به همراه بررسی نمودارهای به دست آمده از نتایج گوگل تحلیل کنیم. همچنین می‌خواهیم بررسی کنیم تغییر همزمان میزان تقاضا و قیمت، موقت است یا دائم.

نمودار زیر میزان سرچ کلمه "قیمت میلگرد" در یکسال گذشته است. در واقع می‌توان بیان کرد که در سال 1400 زمان اوج و کاهش جست و جوی کاربر برای دسترسی به قیمت میلگرد به شرح زیر است.

اگر به نمودار توجه کنید بیشترین موقعیت زمانی که سرچ کلمه " قیمت میلگرد" بیشتر است به ترتیب از بیشترین، شهریور ماه و اردیبهشت ماه می‌باشد.

با بررسی سابقه فروش مجموعه عصرآهن در یکسال گذشته، شاهد افزایش قیمت از اواسط فصل بهار و ادامه آن تا فصل تابستان بوده‌ایم. به طوریکه بیشترین قیمت میلگرد سال 1400 برای شهریور ماه ثبت شده است و نیز بیشترین فروش ثبت شده به این مقاطع زمانی مربوط است.

هرچند نوسانات قیمت آهن آلات متغیر بود و با توجه به شرایط زمانی، شاهد اندکی کاهش نیز بوده‌ایم اما این کاهش و ثابت بودن نرخ آهن موقت بوده و سریعا افزایش قیمت جایگزین آن شده است.

برای درک بهتر نمودار تغییر قیمت میلگرد میانه در سال 1400 را در زیر آورده‌ایم. با مقایسه این دو نمودار می‌خواهیم به نتیجه کلی درباره رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات برسیم.

به نمودار و موقعیت زمانی نقطه اوج قیمت میلگرد توجه کنید؛ حدودا از فروردین ماه شیب نمودار قیمت صعودی بود و میزان صعودی بودن آن تا تابستان ادامه داشته است، حتی بیشترین قیمت میلگرد در طول سال 1400 مربوط به اواخر مرداد تا اوایل شهریور است.

اگر نمودار مربوط به میزان سرچ کلمه قیمت میلگرد در گوگل را به عنوان تقاضای مصرف‌کننده در نظر بگیریم و با نمودار قیمت میلگرد میانه مقایسه کنیم، می‌توان در مورد رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات این نتیجه را برداشت کرد؛ با افزایش تقاضا قیمت آهن نیز افزایش پیدا کرده است.

در طول سال افت و خیز زیاد بود حتی در مواقعی از سال با وجود تقاضای کم به دلایل مختلف قیمت آهن صعودی بود اما در کل با افزایش تقاضا قیمت نیز افزایش پیدا کرده است. میزان تقاضا، قیمت میلگرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

لازم به ذکر است شما برای بررسی قیمت روز میلگرد می‌توانید به وبسایت عصرآهن مراجعه کنید. در وبسایت عصرآهن قیمت روز تولیدکنندگان میلگرد به صورت لحظه‌ای آپدیت می‌شود. بدین ترتیب شما از قیمت و نوسانات نرخ بازار آهن سریعا مطلع خواهید شد.

پیش بینی می‌شود با شروع فصل ساخت و ساز در روزها و ماه‌های جاری شاهد افزایش قیمت آهن باشیم و این امر سبب افزایش میزان خرید شود. همچنین این روند در سال جدید نیز ادامه خواهد یافت و قیمت آهن در سال  1401 بویژه از اردیبهشت ماه رو به افزایش خواهد بود.

 

جمع بندی

در حالی که عرضه و تقاضا از دلایل تاثیرگذار در بازار آهن آلات هستند ولی تنها عامل اثر بخش در قیمت گذاری نیستند. رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات صرفا بخشی از تحلیل قیمت بازار را شامل می‌شود و برای انجام آنالیز و بررسی دقیق‌تر، بهتر است تمامی جوانب را مورد بررسی قرار داد.

در این مقاله سعی بر این بود تا نظارتی کامل بر رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات داشته باشیم. مجموعه عصرآهن با تجربه 30 ساله‌ای که در بازار آهن ایران دارد می‌تواند راهنمای مناسبی برای مصرف‌کننده و خریداران مقاطع آهنی باشد.

شما نیز می‌توانید برای بررسی قیمت تیرآهن (https://asreahan.com/product/beam) روی لینک کلیک کنید و برای خرید انواع مقاطع آهنی و همچنین بررسی قیمت روز آهن با تیم فروش در تماس باشید.

منبع: وبلاگ عصرآهن

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار آهن قیمت گذاری قیمت عرضه و تقاضا قیمت میلگرد میزان تقاضا افزایش قیمت بررسی قیمت مصرف کننده کاهش تقاضا بازار آهن کشش قیمت قیمت روز بر قیمت سال 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۹۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد


نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازار‌های جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت، اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

 محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازار‌های جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخورد‌های نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با ایسنا ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد، اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت سکه و طلا، اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روز‌ها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود، اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عدد‌هایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستد‌ها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

tags # قیمت طلا ، قیمت سکه سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد