Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@18:05:54 GMT

بازار آهن و فولاد در لاک دفاعی

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۰۶۰۵

بازار آهن و فولاد در لاک دفاعی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از جهان صنعت،  عامل موثر دیگر در عقب‌نشینی خریداران شمش در بازار داخلی، مربوط می‌شود به صحبت‌های مهم و راهبردی وزیر صمت مبنی بر برنامه‌های سه مرحله‌ای تدارک دیده شده برای کنترل و ساماندهی بازار فولاد کشور؛ که در فاز اول که از مهرماه آغاز می‌شود؛ ظاهرا دستورالعمل‌های مربوطه به سطوح مختلف زنجیره تامین ابلاغ خواهد شد؛ در فاز دوم اجرای درست این دستورالعمل‌ها نظارت خواهد شد و در آخرین مرحله عنوان شد که قرار است راه تنظیم نرخ بازار داخلی از دلار یا به عبارت دقیق‌تر از نرخ تورم جدا شود؛ که این موضوع ترسناک‌ترین بخش صحبت‌های وزیر صمت برای تولیدکنندگان این حوزه محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر زمزمه‌هایی در بازار به گوش می‌رسد مبنی بر این موضوع که احتمال دارد، در فرمول‌گذاری جدید تعیین نرخ پایه شمش، ضریب ۹۵ درصدی به ۸۰ درصد معادل نرخ صادراتی شمش کاهش پیدا کند که همین شایعات باعث شده تا نرخ شمش خارج از بورس کالا حتی از کف نرخ فرمولیزه شده فعلی پایین‌تر برود؛ در واقع بازار اعتماد خود به حفظ فرمول ۹۵ درصد نرخ صادراتی فعلی را از دست داده است.

به هر حال با یک حساب سرانگشتی، اگر قرار باشد فرمول تعیین نرخ پایه عرضه شمش در بورس کالا و بازار داخلی از ۹۵ به ۸۰ ‌کاهش پیدا کند؛ با عرضه شمش ۱۱ هزار تومانی و میلگرد حدودا ۱۲ هزار تومانی یا حول ۱۳ هزار تومان +vat مواجه خواهیم شد که به نوبه خود موضوع قابل‌تاملی دیده می‌شود و البته این ضریب ۸۰ درصدی پیش‌تر هم در این تنظیم بازار اعمال شده بود.

عامل دیگر در تشدید ترس بازار؛ گمانه‌هایی مبتنی بر احتمال ریزش دلار به جهت گشایش‌های اقتصادی است که ممکن است در روابط سیاسی کشور در دولت جدید تحقق پیدا کند.بازار در مواجه با مشخص‌شدن دکترین دولت جدید فعلا سیاست صبر و نظاره را در پیش گرفته و در لاک دفاعی خودش فرو رفته است و منتظر شفاف‌سازی‌های بیشتر در همه ابعاد سیاسی و اقتصادی دولت جدید است.

در واقع بازار منتظر است تا ببیند برنامه‌های دولت جدید برای تنظیم بازار فولاد کشور به چه صورت خواهد بود و روابط خارجی ما در نهایت به کجا کشیده خواهد شد و نرخ ارز روی چه رقمی قابل اتکا خواهد بود.به نظر می‌رسد حداقل تا اواسط مهرماه، تا مشخص شدن جزئیات بیشتر برنامه‌های وزارت صمت؛ بازار این گارد «صبر و نظاره» را در وضعیت فعلی حفظ کند.

کمبودی در بازار نیست

در همین خصوص رییس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران گفت: با توجه به روال عادی در خصوص آهن و فولاد کمبودی در هیچ نوع آهن و فولاد نداریم و تولیدات به‌اندازه‌ای بوده که بحث صادرات نیز قابل انجام است و حدود ۱۱ میلیون تن صادرات داریم. حمیدرضا رستگارپور درباره وضعیت تولید و بورس کالا بازار آهن و فولاد گفت: با توجه به فصلی که در آن قرار داریم همچنین روالی که هر سال طی کرده‌ایم در این فصل پیک مصرف گذشته و تقریبا در ماه‌هایی هستیم که هر پروژه‌ای که قصد مصرف آهن را داشته، مصرف آهن صورت گرفته است.

رییس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در ادامه گفت: اتفاقات جدیدی در زمینه زیادشدن مصرف آهن و فولاد در کشور اتفاق نیفتاده است و با توجه به پیشنهاداتی که در خصوص ساخت واحدهای مسکونی مطرح‌شده است، ولی هنوز شروع ساخت واحدهای مسکونی انجام نشده بنابراین با توجه به روال عادی در خصوص آهن و فولاد کمبودی در هیچ نوع آهن و فولاد نداریم و تولیدات به ‌اندازه‌ای بوده که بحث صادرات نیز قابل انجام است.

وی افزود: با توجه به تغییر نرخ ارز و سیاست‌هایی که دولت در بحث آهن و فولاد و سیمان همچنین بحث مسکن داشته است قرار بر این است که مقداری کنترل قیمت‌ها و کنترل حوزه آهن و فولاد و سیمان دقیق‌تر شود و پیشنهاداتی نیز شده و به سمتی می‌رویم که توازن در بحث قیمت‌گذاری و میزان مصرف در بازار آهن و فولاد برقرار شود.

بورس جایگاه شفافی نداشته

رستگارپور در خصوص عرضه آهن و فولاد در بورس کالا گفت: بورس کالا یک جایگاه و تعریف علمی و قانونی در کشور دارد و اگر واقعا بورس کالا جایی باشد که عرضه و تقاضای واقعی در آنجا صورت بگیرد همچنین خریداران و فروشندگان چارچوب‌های اصلی را رعایت کنند خوب است، ولی متاسفانه از دیدگاه ما بورس جایگاه شفافی نداشته و در عرضه، تقاضا و کشف قیمت خیلی شفاف عمل‌نکرده است.

رییس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در ادامه گفت: دستگاه‌های قانونی که متولی امر هستند و تشکل‌های قانونی که باید در این حوزه نظر بدهند، ناظر باشند و قیمت‌گذاری را تایید کنند به نظر می‌رسد که جایگاهشان در بورس خالی است ازجمله خود اتحادیه آهن و فولاد با توجه به اینکه با چند هزار عضو، مسوول توزیع آهن و فولاد است ولی متاسفانه از اینکه کشف قیمت به چه صورت و توسط چه سازوکاری انجام می‌شود اطلاعی ندارد حتی گزارش نیز به ما نمی‌دهند.

وی افزود: همچنین ابهاماتی در خصوص اینکه چه افرادی با چه سودی خرید می‌کنند و در بازار کالا را به چه کسانی می‌فروشند وجود دارد که باید حتما اصلاح شود تا وقتی‌که اصلاح نشود عملکرد بورس برای ما مورد تایید نیست و غیرشفاف است یعنی در حق مصرف‌کننده نهایی نیز ظلم شده است. رستگارپور در خصوص میزان صادرات آهن و فولاد گفت: مصرف داخلی آهن و فولاد کشور حدود ۱۷ تا ۲۰ میلیون تن است و حدود ۱۱ میلیون تن نیز صادرات داریم.

عرضه بر تقاضای آهن پیشی گرفته

در این خصوص همچنین نایب رییس اتحادیه فروشندگان آهن اهواز گفت: اگر چه در تولید آهن مشکلاتی به وجود آمده بود اما در حال حاضر میزان عرضه بر تقاضای آهن پیشی گرفته و قیمت کاهش یافته است.

رضا نادری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت بازار میلگرد در اهواز اظهار کرد: زمانی که قیمت میلگرد در بازار افزایش می‌یابد، نباید به دنبال مقصر گشت زیرا در این شرایط مقصر شخص خاصی نیست بلکه این موضوع به ناکافی‌بودن میزان تولید بر می‌گردد.

وی با اشاره به کاهش قیمت آهن در بازار، افزود: زمانی که میزان تقاضا در بازار کمتر از عرضه باشد، قیمت خود به خود کاهش می‌یابد و نیازی به دخالت دولتی‌ها در بازار نیست؛ مگر کاهش قیمت حال حاضر میلگرد را دولتی‌ها محقق کردند؟

نادری افزود: اگر چه در تولید آهن مشکلاتی به وجود آمده بود اما در حال حاضر میزان عرضه بر تقاضای آهن پیشی گرفته و قیمت آن کاهش یافته است.

نایب رییس اتحادیه فروشندگان آهن اهواز گفت: افزایش یا کاهش میزان عرضه و تقاضا، ذات بازار است و بازار هیچ وقت دروغ نمی‌گوید. زمانی که قیمت میلگرد افزایشی می‌شود به این معناست که در بازار تقاضا وجود دارد و بالعکس.

وی با اشاره به ادامه‌دار بودن روند کاهش قیمت آهن تصریح کرد: مدتی است که قیمت میلگرد در بازار ریزشی شده و از کانال ۲۰ هزار تومان به هر کیلوگرم ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان کاهش یافته است.

نادری با بیان اینکه بازار آهن در ساحل آرامش قرار گرفته، گفت: معمولا زمانی که قیمت آهن کاهش می‌یابد، عده‌ای که خریدار هستند از خرید خود دست نگه می‌دارند و پیش‌بینی می‌شود از مهرماه قیمت آهن دوباره افزایش یابد.

پربیننده ترین آثار مثبت الحاق دائم ایران به پیمان شانگهای / از توسعه روابط با بزرگترین قدرت های اقتصادی دنیا تا بی اثر کردن تحریم ها جولان متخلفان در بازار لوازم خانگی تجارت ۱۲.۵میلیارد دلاری ایران با اعضای پیمان شانگهای / عضویت دائم چه سودی برای اقتصاد ایران خواهد داشت؟ آزادسازی قیمت برخی محصولات تا چندماه آینده تلفن همراه در صدر واردات کشور قرار گرفت / مقاصد کالاهای ایرانی در مردادماه

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار آهن رییس اتحادیه فروشندگان آهن آهن و فولاد بازار آهن دولت جدید بورس کالا قیمت آهن حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۰۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت طلا در بازار جهانی به ۲ هزار و ۳۰۱ دلار رسید که نسبت به یک هفته گذشته کاهش ۳۶ دلاری قیمت را نشان می‌دهد.

اگرچه بررسی عملکرد بازار جهانی در طول یک ماه گذشته، بیانگر رشد ۱۱ دلاری قیمت طلای جهانی است. آخرین گزارش‌ها از روند بازار نشان می‌دهد که قیمت جهانی طلا در معاملات روز شنبه به دنبال انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا در روز گذشته، کاهش یافته است.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۹ درصد کاهش به ۲۳۰۱ دلار و ۷۴ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۰۴ درصدی به ۲۳۰۸ دلار و ۶۰ سنت رسیده است.

لیست حقوق بگیران بخش غیر کشاورزی آمریکا که در روز گذشته توسط وزارت این کشور منتشر شد نشان می‌دهد تنها ۱۷۵ هزار شغل به اقتصاد این کشور اضافه شده که بسیار پایین‌تر از ۲۴۳ هزار شغلی است که اقتصاددان‌ها پیش‌بینی کرده بودند. این رقم در ماه مارس برابر با ۳۱۵ هزار شغل بود.

همچنین این اطلاعات نشان می‌دهند نرخ بیکاری در آمریکا از ۳.۸ تا ۳.۹ درصد افزایش یافته و متوسط درآمد سالانه هم تنها ۰.۲ درصد بالا آمده است، در حالی که ۰.۳ درصد پیش بینی می‌شد.

تاجران حالا تخمین می‌زنند بانک مرکزی آمریکا اولین بار نرخ بهره را در ماه سپتامبر پایین بیاورد و ۸۷ درصد احتمال می‌دهند نرخ بهره ۰.۲۵ درصد پایین بیاید. همچنین پیش بینی می‌شود کاهش بعدی نرخ بهره در دسامبر ۲۰۲۴ باشد. این بدان معناست که نرخ بهره در پایان سال جاری میلادی بین ۴.۷۵ تا ۵ درصد خواهد بود.

بالا ماندن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902633

دیگر خبرها

  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • سکه به کانال ۴۱ میلیون تومان بازگشت
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲