Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@13:45:08 GMT

بررسی احتمال کاهش قیمت مسکن بعد از انتخابات

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۸۲۳۱۲

بررسی احتمال کاهش قیمت مسکن بعد از انتخابات

در این بین، قرار گرفتن در فصل نقل و انتقالات و نیز زمزمه‌هایی مبنی بر کاهش قیمت مسکن بعد از انتخابات، موجب شده تا این بازار بیش از پیش مورد توجه همگان قرار گیرد.

همانگونه که در میانه بهار شاهد بودیم مذاکرات وین، به عنوان یک رویداد در سطح بین الملل، باعث آرامش گرفتن دلار شد و تاثیر مستقیمی بر قیمت روز آهن  داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون نیز بنا به وعده‌های داده شده توسط رئیس جمهور منتخب و نیز اجرای فرایند انتقال قدرت، انتظارها برای کاهش قیمت مسکن در تهران و سایر شهرهای ایران، افزایش پیدا کرده است. آغاز سقوط قیمت مسکن برای گروهی از مردم که در این بخش سرمایه‌گذاری کرده‌اند و گروهی دیگر که به دلیل تورم و گرانی از تامین مسکن بازمانده‌اند، پیامدهای متفاوتی به همراه خواهد داشت.

در یک برآیند کلی، برجام و انتخابات ریاست جمهوری، دو بازیگر اصلی بازار مسکن ۱۴۰۰ محسوب می‌شوند. نتیجه‌ای که هر کدام از این موارد به همراه دارند، انتظارات را در رابطه با افزایش یا کاهش قیمت‌ها در این بخش تغییر می‌دهد.

به طور کلی مسکن در رشد اقتصادی یک کشور نقش بسزایی دارد. بررسی و مطالعه بر روی اقتصاد کشورهای مختلف جهان نشان می‌دهد که رابطه قوی میان اقتصاد و مسکن برقرار است. اختصاص بخش عمده‌ای از ثروت مردم به مسکن و نیز وجود ۱۲۰ رشته فعالیت در این بخش، بر اهمیت این حوزه می‌افزاید.

در ایران سال‌هاست که به دلایل متعددی چون عدم کارآمدی بازارهای سرمایه، مسکن به بازار اول جذب ثروت مردم تبدیل شده است. این مسئله اهمیت بازار مسکن را در کشور دو چندان کرده است. به این ترتیب در چنین شرایطی، رونق و یا رکود فعالیت‌های ساختمانی مستقیما با رشد اقتصادی همسو است. در واقع هرگونه تغییر در وضعیت بازار مسکن، می‌تواند نشان دهنده جهت‌گیری و نوسان در رشد اقتصادی باشد.

عوامل موثر بر قیمت مسکن

نوسانات قیمت در بازار مسکن و یا دیگر بازارها، نتیجه تغییر پارامترهای موثر بر میزان عرضه و تقاضا است. برخی پارامترها  بر میزان عرضه و برخی دیگر بر مقدار تقاضا تاثیرگذار خواهند بود و به این ترتیب افسار نوسان قیمت ها را در دست می‌گیرند.

قیمت گذاری مسکن بر پایه قیمت زمین و قیمت ساخت صورت می‌گیرد. هزینه‌های مربوط به ساخت شامل مصالح، مجوزها و ... می‌شود. در سهم تقریبا ۴۰ درصدی  قیمت مسکن که به ساخت ربط پیدا می‌کند، بخش عمده‌ای به مواد اولیه و مصالح اختصاص می‌یابد. بنابراین نوسان در قیمت روز میلگرد، تیرآهن و سایر مواد ساختمانی به افزایش و یا کاهش قیمت مسکن منجر خواهد شد.

مالیات و سیاست‌های دولت در کنار عوامل مذکور، بر عرضه مسکن تاثیر می‌گذارند. در مقابل عرضه با تقاضا مواجه خواهید بود. عواملی که بر تعداد متقاضیان مسکن تاثیر دارد، به شرح زیر است:

نرخ شهرنشینی

نرخ اجاره بها

درآمد

اعتبارات بانکی

مالیات مسکن

نرخ رشد نقدینگی

انتخابات، فیتیله قیمت مسکن را پایین می‌کشد!

کاهش قیمت‌ها، اغلب به دنبال به ثمر نشستن اتفاقات سیاسی در داخل ایران اتفاق می‌افتد. اگر به طور خاص مسکن را در نظر بگیرید، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در ۱۰ ساله اخیر تمام اتفاقات مهم سیاسی اعم از انتخابات ریاست جمهوری تا توافق برجام، همگی باعث کاهش قیمت‌ و تورم در بخش مسکن شده است.

از وجود چنین تجربه‌ای در کارنامه اقتصادی کشور چنین برمی‌آید که پیش بینی قیمت مسکن بعد از انتخابات، کار چندان پیچیده‌ای نباشد. همانطور که در عوامل موثر بر میزان عرضه برشمردیم، سیاست‌های دولت مستقیما بر افزایش و کاهش قیمت مسکن تاثیر می‌گذارد.

با کنار هم گذاشتن تاریخچه بازار مسکن در سال‌های گذشته و نیز مطابق با وعده‌های ریاست جمهوری احتمال کاهش اجاره مسکن و به عبارت دقیق‌تر قیمت مسکن قوت پیدا می‌کند. هرچند که باید منتظر بود و عملکرد دولت سیزدهم را در این بخش رصد کرد.

مثلث دلار، فولاد و مسکن

از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه داشت، سه گانه دلار، فولاد و مسکن است. این سه بازار در عین حال که مستقل از هم عمل می‌کنند، ولی تاثیرپذیری فوق‌العاده بالایی از یکدیگر دارند و بدون شک نوسان در یکی از سه بازار مذکور، سایر بخش‌ها را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.

دلار به شدت تحت تاثیر بازی‌های سیاسی و اقتصادی قرار می‌گیرد و دائما در نوسان است. به دنبال این موضوع، بازار آهن نیز به دلیل قیمت‌گذاری جهانی فولاد و وابستگی به نرخ دلار دستخوش تغییر و تحول می‌شود. از سوی دیگر، اشکال مختلف فولاد و آهن آلات در مقادیر بسیار قابل توجهی به عنوان مصالح اولیه ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل قیمت مسکن نیز تحت تاثیر تغییر پارامترهای بازارهای دلار و فولاد تغییر می‌کند. وجود ارتباط قوی بین این سه بخش، افراد را ملزم می‌کند تا در فعالیت‌های ساختمانی دقت و توجه کافی به خرج داده و با افراد باتجربه این حوزه مشورت نمایند.

پیش‌بینی بازار فولاد در آیرومارت

مقاطع فولادی اصلی چون میلگرد و تیرآهن اسکلت اصلی اغلب ساختمان‌ها را تشکیل می‌دهد. تهیه این مقاطع ضروری در بهترین کیفیت، قیمت و سریع‌ترین زمان ممکن در پیشبرد پروژه‌های عمرانی تاثیر مستقیم دارد. علاوه بر این دسترسی به قیمت روز تیرآهن و دیگر اقلام فولادی برندهای معتبر و با کیفیت، برای ساختمان سازان اهمیت دارد. شرکت پیشرو صنعت نفت آسیا با برند تجاری آیرومارت به عنوان مرجع قیمت دهی آهن آلات در کشور، ارائه دهنده قیمت روز تمامی مقاطع اصلی در وبسایت خود به نشانی www.iromart.com است.

همچنین این مجموعه بازرگانی با رصد بازار آهن، وضع موجود در بازار را تحلیل و پیش‌بینی کرده و در اختیار مخاطبان فولاد قرار می‌دهد. این تحلیل‎‌ها که هر هفته در وبسایت و اینستاگرام آیرومارت منتشر می‌شود، می‌تواند برای پیش بینی قیمت مسکن بعد انتخابات و یا در هر بازه زمانی دیگر سودمند باشد.

انتخاب و خرید آهن آلات بدون مشورت و برنامه ریزی، امری ریسک پذیر است. شما می‌توانید از طریق شماره تلفن ۰۲۱۴۵۳۰۶ با کارشناسان با تجربه آیرومارت در ارتباط باشید تا خرید مطمئنی را تجربه کنید.

کد خبر 621864 برچسب‌ها مسکن مسکن - مصالح ساختمانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مسکن مسکن مصالح ساختمانی کاهش قیمت مسکن قیمت مسکن بعد بازار مسکن قیمت روز پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۲۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا به کف رسید؟

بررسی تغییرات قیمت طلا در بازار جهانی نشان می‌دهد که طی یک هفته گذشته کاهش ۳۶ دلاری را تجربه کرده است.

به گزارش دانشجو، قیمت طلا در بازار جهانی به ۲ هزار و ۳۰۱ دلار رسید که نسبت به یک هفته گذشته کاهش ۳۶ دلاری قیمت را نشان می‌دهد.

اگرچه بررسی عملکرد بازار جهانی در طول یک ماه گذشته، بیانگر رشد ۱۱ دلاری قیمت طلای جهانی است. آخرین گزارش‌ها از روند بازار نشان می‌دهد که قیمت جهانی طلا در معاملات روز شنبه به دنبال انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا در روز گذشته، کاهش یافته است.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۹ درصد کاهش به ۲۳۰۱ دلار و ۷۴ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۰۴ درصدی به ۲۳۰۸ دلار و ۶۰ سنت رسیده است.

لیست حقوق بگیران بخش غیر کشاورزی آمریکا که در روز گذشته توسط وزارت این کشور منتشر شد نشان می‌دهد تنها ۱۷۵ هزار شغل به اقتصاد این کشور اضافه شده که بسیار پایین‌تر از ۲۴۳ هزار شغلی است که اقتصاددان‌ها پیش‌بینی کرده بودند. این رقم در ماه مارس برابر با ۳۱۵ هزار شغل بود.

همچنین این اطلاعات نشان می‌دهند نرخ بیکاری در آمریکا از ۳.۸ تا ۳.۹ درصد افزایش یافته و متوسط درآمد سالانه هم تنها ۰.۲ درصد بالا آمده است، در حالی که ۰.۳ درصد پیش بینی می‌شد.

تاجران حالا تخمین می‌زنند بانک مرکزی آمریکا اولین بار نرخ بهره را در ماه سپتامبر پایین بیاورد و ۸۷ درصد احتمال می‌دهند نرخ بهره ۰.۲۵ درصد پایین بیاید. همچنین پیش بینی می‌شود کاهش بعدی نرخ بهره در دسامبر ۲۰۲۴ باشد. این بدان معناست که نرخ بهره در پایان سال جاری میلادی بین ۴.۷۵ تا ۵ درصد خواهد بود.

بالا ماندن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

دیگر خبرها

  • سکه به کانال ۴۱ میلیون تومان بازگشت
  • تایید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن