Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، کاظم شیردل عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: موضوع تامین واگن برای صادرات چند سالی است که از مشکلات ما به شمار میرود؛ ما در گذشته در زمینه ورود واگن‌های امدادی مشکل داشتیم و بر همین اساس، بخشی از ترانزیت را از دست دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: هم اکنون در مرز ایران و ترکمنستان دلالان و واسطه‌هایی هستند که موجب افزایش قیمت واگن‌های کرایه‌ای شده‌اند و نرخ را از ۲۰۰ دلار به ۱۰۰۰ دلار رسانده اند؛ این در حالی است که ما به عنوان بخش خصوصی آمادگی این را داریم که در کنار راه آهن قرار گیریم تا واگن را با ۲۵۰ دلار به مشهد برسانیم.

عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی ادامه داد: دلالان قیمت واگن را در مرز از ۲۰۰ دلار به ۵۰۰ دلار در مرز ترکمنستان رسانده اند و این طرف مرز در ایران، دلالان دیگری هستند که بر قیمت می‌افزایند و کرایه واگن را حتی گاه به ۱۲۰۰ دلار میرسانند. این افزایش نرخ‌ها ناشی از مدیریت نامطلوب است و ما حتی اسامی دلالان را به استانداری اعلام کردیم.
بیشتر بخوانید ظرفیت جاده های مرزی خراسان رضوی، شریان های اصلی ارتباط ایران با همسایگان شرقی
شیردل بیان کرد: ۹۷ درصد شرکت‌هایی که واگن را وارد می‌کنند، این واگن‌ها را واگذار می‌کنند و ما مجبوریم با نرخ بالایی واگن را در اختیار بگیریم، زیرا به کشور مقابل برای صادرات کالا تعهد داریم.

او تصریح کرد: با این روال، به مرور زمان همان طور که ترانزیت را از دست دادیم، صادرات را هم از دست میدهیم. با این افزایش قیمت تمام شده صادرات دیگر نمی‌توانیم با کشورهایی، چون ترکیه و چین و امارات رقابت کنیم. مشکل ما مشکلی ملی است و بخشنامه‌ها از مرکز صادر می شود و راه آهن براساس آن عمل می کند. تقاضای ما این است که حمایت لازم صورت گیرد و یک شرکت را برای ورود واگن و کاهش قیمت تمام شده واگن معرفی کنیم تا این وضعیت بهبود یابد. هم اکنون حدود ۱۵۰ شرکت واگن‌ها را وارد می کنند و با دپوی واگن هم مواجه شده ایم؛ با این وجود، قیمت‌ها بالا رفته است.

عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی تاکید کرد: یکی از علل گرانی واگن توقف و خواب واگن‌هاست؛ در حالی که اگر صادرکننده بداند چه روزی واگن به او تعلق می گیرد، بر همان اساس برنامه ریزی می کند تا از خواب واگن و افزایش کرایه‌ها جلوگیری نماید.

شیردل اظهار کرد: یک شرکت قرار است مشخص باشد تا ازسوی دولت حمایت شود. برای راه آهن هم بهتر است که به جای اینکه با ۱۵۰ شرکت مراوده داشته باشد، تنها با یک شرکت در این زمینه ارتباط داشته باشد. اگر راه آهن ایران کمک کند تا با راه آهن ترکمنستان ارتباط بگیریم و میزان واگن مورد نیاز ماهانه استان را اعلام کنیم، تا به همان میزان واگن به نرخ ۲۰۰ دلار ترکمنستان دریافت شود، از هزینه‌های سربار و اضافی ناشی از فعالیت دلالان و خواب واگن‌ها جلوگیری می‌شود.   انتهای پیام//ف.ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: راه آهن ترکمنستان واگن های امدادی خواب واگن خراسان رضوی واگن ها راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۳۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گمرک ایران اعلام کرد تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت. تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است. ارزش صادرات کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

در فروردین امسال، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است. ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۶ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان و هند در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند. میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین امسال با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902300

دیگر خبرها

  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ |برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد