Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - اکرم شعبانی؛ به گزارش بلومبرگ نیوز هزینه حمل در کشتی‌های غول پیکر روز چهارشنبه به ۳۱ هزار دلار در روز رسید که این رقم بالاترین قیمت از سال ۲۰۰۹ تاکنون است. این افزایش قیمت جریان باری از استرالیا و برزیل که دو تولیدکننده بزرگ سنگ آهن در جهان هستند آغاز شد. این در حالی است که با آغاز روند کاهش محدودیت‌ها در جهان، کارخانه‌های فولاد چین خریدهای خود را افزایشی کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرود موردکل تحلیل‌گر کلارکسون Clarkson Securities که یکی از بزرگترین کارگزاری‌های کشتی جهان است، در این باره عنوان می‌کند: در حال حاضر تقاضای زیادی در چین وجود دارد که این موضوع با نگاهی به افزایش ۵ درصدی میزان تولید فولاد چین در طول ماه ژوئن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به سادگی قابل تشخیص است. در این میان موجودی‌های بندری سنگ آهن نسبتا کاهش یافته و بنابراین کارخانه‌های فولادی چین به دنبال پر کردن موجودی انبارهای خود هستند.

(نمودار افزایش قیمت حمل و نقل در سال ۲۰۲۰، خط بنفش بیانگر افزایش قیمت در شش ماهه ۲۰۲۰ است)

بر اساس آمار منتشر شده از سوی دفتر آمار چین، تولید فولاد چین در ماه مه هم به رکورد ۹۲.۲۷ میلیون تن دست یافته بود. چین ۶۲ درصد از تولید این آلیاژ را در جهان بر عهده دارد.

این در حالی است که چندی پیش به دلیل افزایش موارد شیوع در برزیل و بسته شدن تعدادی از معادن در برزیل، محموله‌های سنگ آهن به ندرت جابجا می‌شد و کارگوها عملا از روند کاری فعال خود فاصله گرفته بودند.

بر اساس گلوبال پورت که توسط بلومبرگ جمع آوری شده است محموله‌های سنگ آهن هفتگی از استرالیا به خصوص از بندر هدلند تا ۲۶ ژوئن رکورد ۲۱.۱ میلیون تنی به ثبت رسانده بود.

اهداف بلند مدت

در یک دیدگاه بلندمدت‌تر، شانس بازار حمل و نقل مواد معدنی به شدت با چگونگی پایدار ماندن روند احیای اقتصادی چین در شرایط شیوع بیماری کرونا مرتبط است، به خصوص اگر دیگر کشورها مدت بیشتری برای بهبود اقتصادی خود نیاز داشته باشند.

صنعت فولاد چین حدود ۷۰ درصد از سنگ آهن تولید شده در جهان را مورد مصرف قرار می‌دهد و این میزان تا سال ۲۰۲۰ هم به صورت سالانه رو به افزایش بوده است. این در حالی است که مقامات چین دستور داده‌اند تا شتابی در اجرای پروژه‌های زیرساخت به منظور نبرد با رکود اقتصادی انجام گیرد.

اقتصاد بزرگ چین درست پیش از شیوع موج دوم ابتلا به کووید - ۱۹ یک بهبود آزمایشی را پشت سر گذاشت، ممکن است شیوع موج دوم کرونا در جهان، بازگشت به شرایط پیشین و محدودیت‌ها را بار دیگر رقم بزند.

در همین شرایط است که قیمت حمل و نقل کامودیتی‌ها رو به افزایش گذاشته است.

رندی گوانز معاون ارشد تحقیقات سهامداران در جفریس هیوستون Jefferies LLC در این باره توضیح داد: بهبود شرایط بیش از سطح انتظارات ما برای تابستان در حال انجام است. بیشترین میزان تاثیرگذاری در این زمینه به دلیل افزایش تقاضای سنگ آهن برای صنایع فولادی چین به وقوع خواهد پیوست در عین حال کاهش موجودی سنگ آهن، افزایش تولید و صادرات برزیل نیز از دیگر مواردی هستند که بر این جریان تاثیرگذار خواهند بود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: حمل و نقل تولید فولاد ویروس چینی اخبار کرونا کرونا پلاس قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت فولاد چین سنگ آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۵۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با تاکید بر این‌که نباید معیار تعرفه خدمات مهندسی، قیمت ماست باشد، اقدام وزارت راه و شهرسازی در نحوه ابلاغ تعرفه‌های جدید را هوشمندانه دانست. - اخبار اقتصادی -

فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان، اظهار کرد: افزایش 27 درصدی اعلام شده در واقع با بدیهیات اقتصاد و حقوق مهندسان و فعالان صنعت ساختمان و تورم کشور تورم هم‌خوانی ندارد.

وی افزود: بارهای گفته‌ام که بنیان این رویه در خصوص اتصال نرخ خدمات مهندسی به هزینه ساخت ایراد دارد، چراکه همواره هزینه‌های ساخت و سازها با تورم در ایران رقابت تنگاتنگی دارد و استفاده از این الگو مناسب حق‌الزحمه خدمات مهندسی نیست.

وی با تاکید بر این‌که لازم است شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان رویه جدیدی را برای تعیین تعرفه مهندسان به وزارت راه و شهرسازی اعلام کند، گفت:‌ البته با توجه به رویه موجود، این کار در اولویت شورای مرکزی نیست و اولویت آن رسیدگی به مسائل دیگری است که گاها در شان نزول این شورا و فعالیت‌های مهندسی نیست.

مصوبات کمیته 4 نفر برای افزایش نرخ خدمات مهندسی متوقف شد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان در عین حال در خصوص عملکرد وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: این وزارتخانه یک اقدام هوشمندانه در رابطه با ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی انجام داده است.

پورحاجت توضیح داد: این اقدام وزارتخانه حاوی نکات مثبتی برای قانون‌مداران و نکات تنبیهی است. در واقع وزارت راه  وشهرسازی سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها که بر مدار قانون بوده را تشویق کرده و اجازه اعمال این 27 درصد را داده که رقم قابل توجهی است. اما برخی سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان که خود را فراتر از قانون می‌بینند فقط 5 تا 6 درصد اجازه افزایش تعرفه را دارند.

وی یادآور شد: مرداد سال گذشته وزیر راه و شهرسازی طی ابلاغیه‌ای دستور توقف مصوبات کمیته 4نفره استان درخصوص افزایش نرخ خدمات مهندسی ساختمان را صادر کرد. سازمان‌هایی که مصوبات را متوقف کردند امسال می‌توانند 27 درصد تعرفه خدمات مهندسی را افزایش دهند.

وی در ادامه با تاکید بر این‌‌که معتقدیم باید نرخ خدمات در نقاط کشور شناورتر شود، اضافه کرد: قطعاً هزینه خدمات مهندسی در شمال تهران و در جنوب تهران متفاوت است. قطعاً هزینه‌های دفتری و ستادی مهندسان در شمال و جنوب تهران با هم خیلی تفاوت دارد. به‌عنوان مثال هزینه دفتر مهندسی در شمال تهران ماهانه 60 تا 100 میلیون تومان است که در  مناطق جنوبی این هزینه به مراتب کمتر است. این موضوع برای کل جغرافیای کشورمان صادق است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان اظهار کرد:‌ این در حالی است که به‌نظر می‌رسد برای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی تعیین نرخ خدمات مهندسی ساختمان اهمیتی ندارد.

وی اضافه کرد: هفته گذشته با رئیس شورای نظام مهندسی ساختمان جلسه‌ای داشتم و گفتم تعیین تعرفه خدمات مهندسی یکسان برای کل کشور عادلانه نیست که وی در پاسخ اعلام کرد نرخ ماست در سراسر کشور یکسان است. این‌که معیار تعیین تعرفه خدمات مهندسی، ماست باشد کار درستی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۶ ارديبهشت
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • افزایش ۴۳ درصدی تولید ماشین آلات سنگین راهسازی و معدنی
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت